En guide til mindre eksamensangst med Virtual Reality

Her finder du studievejleder fra EUC Sjælland, Leas, opskrift til at hjælpe eksamensangste studerende med virtual reality.

Lea har samtaler med en ung mand fra 3.g, som har vanskeligheder med at gå til eksamen og holde præsentationer foran klassekammeraterne. Klappen går ned, han vrøvler og glemmer, hvad han skal sige.

Step 1.

E-Learning: Han får til opgave at se StudyMinds kursus “præstér under pres” på appen. Her bliver han introduceret til forskellige metoder, der kan hjælpe ham med at håndtere sin eksamensangst. Sammen taler de om hvilke metoder, der passer bedst til ham.

Step 2.

Det aftales, at han skal arbejde med VR-træning hjemme. Han begynder med fremlæggelser i eksamenslokalet, da klassepræsentationer er forbundet med størst frygt. Han har trænet flere gange om ugen kan nu gennemføre en eksamensfremlæggelse.

Step 3.

Han har nu fået til opgave at arbejde med klassefremlæggelser, hvilket er en langt mere ubehagelig situation for ham. Han er dog nået så langt, at han er inde i lokalet og kan præsentere emnet.

Step 4.

Næste skridt er, at han skal sende lydfilen og hans noter fra eksamenstræningen til sin underviser. Det går fremad og det hjælper ham virkelig.

Held og lykke med brugen af appen!
Skriv hvis du som elev eller underviser har spørgsmål.